15 فروردين 1396 - 08:11

تقویت بازار سرمایه و اصلاح نظام بانکی دو راهکار حمایت از تولید

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: فعال شدن بازار سرمایه و اصلاح ساختار بانکی کشور راهکارهای مناسبی برای حمایت از تولید است.
کد خبر : ۱۷۷۹۶
تقویت بازار سرمایه و اصلاح نظام بانکی دو راهکار حمایت از تولید

به گزارش ایبِنا، حسین سلاح ورزی در برنامه تیتر امشب با موضوع اقتصاد مقاومتی؛ تولید - اشتغال، با اشاره به اینکه برای ایجاد اشتغال باید سرمایه گذاری انجام شود، گفت: باید زمینه و بستر مناسب برای سرمایه گذاری را فراهم کنیم. 


نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: هرچند در چهار سال اخیر از نظر سهولت فضای کسب و کار و رقابت پذیری بهبود نسبی داشتیم؛ اما تا نقطه آرمانی و ایده آل برای از بین بردن بیکاری فاصله معناداری داریم. 


سلاح ورزی گفت: برای جذب سرمایه گذاری باید محیط کسب و کار به معنای واقعی بهبود یابد و مناسب برای سرمایه گذاری باشد. 


وی ادامه داد: حل معضل اشتغال فقط مربوط به دولت نیست؛ بلکه بخش های دیگر از جمله مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه و دیگر ارکان حاکمیت باید پای کار بیایند تا بستر مناسب برای سرمایه گذاری ایجاد شود. 


وی با اشاره به اینکه دیپلماسی، روابط بین الملل و حضور در منطقه هم در این زمینه اثرگذار است، گفت: تا زمانی که بستر لازم را فراهم نکنیم وضع اشتغال و تولید بهبود نخواهد یافت. 


نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: 80 درصد مشکلات تولیدکنندگان در سه حوزه تأمین اجتماعی، مالیات و قوانین بانکی است.


سلاح ورزی افزود: هیئت مقررات زدایی اشکالات ساختاری دارد که باید اصلاح شود زیرا تنها سه عضو از بخش خصوصی در آن عضویت دارند. 


وی گفت: در شرایط فعلی کشور، حمایت از تولیدات داخلی باید در قالب بسته فراگیر صورت گیرد و صرفاً از طریق نظام تعرفه ای نمی توانیم موجب تقویت توان تولید کشور شویم.


همچنین حمیدرضا فولادگر رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اصل 44 مجلس شورای اسلامی در این برنامه گفت:‌ نرخ بیکاری در قشر جوان و دانش آموختگان بیش از 30 تا 35 درصد است و این زنگ خطر بزرگی است که در جامعه به صدا درآمده است.


وی درباره اقتصاد مقاومتی و اجرای آن افزود:‌ با ابلاغ سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری که بخش زیادی از آن درباره موضوع‌های اقتصادی بود و همچنین نامگذاری‌های اقتصادی سال‌های اخیر به این نتیجه می‌رسیم که موضوع اصلی در کشور اقتصاد است.‌ برهمین اساس و در پی تداوم اجرای اقتصاد مقاومتی، محور بحث امسال هم تولید و اشتغال است.‌


 فولادگر با اشاره به اینکه آمار رسمی نرخ بیکاری در کشور بر اساس فرمول اتحادیه جهانی کارگری 12 و نیم درصد است، افزود: نرخ بیکاری ایران بر اساس اشتغال پایدار و مداوم حدود 24 تا 25 درصد است.‌


 وی افزود: نرخ بیکاری در قشر جوان و دانش آموختگان بیش از 30 تا 35 درصد است و این زنگ خطر بزرگی است که در جامعه به صدا درآمده است. 


 رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اصل 44 مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه از نظر قانونی با کمبود و مشکلی مواجه نیستیم، گفت: قانون رفع موانع تولید، قانون برنامه پنجم توسعه، قانون بهبود کسب و کار و قانون حداکثر استفاده از تولید داخل از جمله قوانینی است که در سال‌های اخیر برای حمایت از تولید و ایجاد اشتغال در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است.


 فولادگر افزود: مهمترین مشکل تولیدکنندگان در کشور، رقابت با کالاهای خارجی است که واردات بی رویه و قاچاق کالا هم در این زمینه مزید بر علت است.


 وی گفت: کمبود نقدینگی برای تولیدکنندگان، مشکلات مالیاتی و مشکلات بیمه‌ای از جمله تأمین اجتماعی از دیگر مشکلات است.


 این نماینده مجلس شورای اسلامی در این باره ادامه داد: بیمه تأمین اجتماعی انحصاری است و همین موضوع مشکلاتی را ایجاد کرده است. وی افزود: آیین نامه‌های اجرایی را به گونه‌ای می‌نویسند که راه‌های فرار از قانون را ایجاد می‌کند و در این زمینه‌ها باید مقررات‌زدایی کنیم. 


 فولادگر تاکید کرد: مجلس باید بر حسن اجرای قوانین نظارت بیشتری داشته باشد و اگر قانونی نیاز به اصلاح داشت آن را اصلاح کند و علاوه بر این باید اتاق‌های بازرگانی، تعاون، صنعت و بقیه نهادهای موجود در فضای کسب و کار در این زمینه کمک کنند.


 وی افزود: هیئت مقررات‌زدایی و سهولت فضای کسب و کار در حال فعالیت است که وزیر امور اقتصادی و دارایی ریاست آن را برعهده دارد و از هر سه قوه و اتاق‌ها نیز اعضایی در این هیئت حضور داشته و از اختیارات لازم برخوردار هستند. 


 رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اصل 44 مجلس شورای اسلامی گفت: نظام تعرفه‌ای برای کوتاه مدت خوب است؛ اما در درازمدت پاسخگو نیست و باید روش‌های تشویقی و تنبیهی را در نظر بگیریم، به عنوان مثال برای ارتقاء بهره وری و کیفیت، جوایزی را در نظر بگیریم.


 وی با تأکید بر اینکه قاچاق برای کشور مضر است، گفت: دستگاه‌های نظارتی باید نظارت خود را در این زمینه بیشتر کنند. فولادگر با بیان اینکه کمبود نقدینگی از مشکلات مهم تولیدکنندگان است، گفت: بانک‌ها نیاز به اصلاح ساختار دارند.

ارسال‌ نظر